Duiken voor mensen met een beperking gaat niet vanzelf. Voor mensen met b.v. een lichamelijke beperking lijkt de drempel iets minder hoog, dan voor mensen met een verstandelijke beperking. In beide gevallen moet extra moeite gedaan worden om de vaardigheden onder de knie te krijgen. Als je een verstandelijke beperking hebt zal ook de tijd die je nodig hebt om te leren duiken waarschijnlijk veel langer duren.

 

Voor deze extra tijd wil de stichting zich sterk maken om dit tegen zo laag mogelijke kosten te laten verlopen. De stichting wil dan ook via voorlichting, advies, opleidingen en begeleiding, deze groep mensen stimuleren en de kans geven deel te nemen aan snorkel en duikactiviteiten en gelijktijdig zorgdragen voor een brede structuur waarin dit allemaal mogelijk is.

 

Het duikteam bestaat uit ongeveer 35 actieve duik(st)ers voor de duikbegeleiding en een 10 tal vrijwilligers.

Tekstvak: Red Lobster Divers

Wim, ook als je ledematen niet zo goed meer willen kan je onderwater.

Wie zijn wij.            

Introductie en geschiedenis.

 

De stichting vindt haar oorsprong in de vereniging Red Lobster Divers.

Deze is in 1996 opgericht, in eerste instantie als een reguliere duikvereniging, maar al gauw kwam hier een speciale activiteit bij en wel het geven van snorkel en duikles aan bewoners van de stichting ORO.

 

Momenteel wordt er aan 85 personen snorkel en duikles gegeven, waarvan er 12 buitenwaterduiken maken en op duikvakantie kunnen. Omdat dit zeer succesvol verloopt, wil de stichting een grotere groep mensen bereiken. Dit kan niet alleen in de avonduren en op vrijwillige basis. Professionalisering van de sport is mogelijk, maar hiervoor moeten middelen worden vrijgemaakt. Denk bv. aan zwembadhuur tijdens niet drukke uren, inhuren van duikinstructeur voor deze uren, aangepast materiaal ter beschikking stellen tijdens de opleiding, extra begeleiding.