Meer dan duiken alleen

Wat betekent Red Lobster Divers voor de deelnemers?

Naast het leren snorkelen en duiken als vaardigheid levert Red Lobster Divers een belangrijke bijdrage aan het algemeen welzijn van de deelnemer.

Diverse interviews met deelnemers, begeleiders en ouders hebben aangetoond dat de winst groter is dan het eventueel behalen van een duikbrevet.

Bv, voor mensen met een autistische stoornis is de prikkelvrije onderwaterwereld een verademing. Hier komen ze volledig tot rust. Deze rust kunnen ze ook na het duiken vasthouden, zodat ze bijvoorbeeld die avond geen slaaptablet nodig hebben om in te slapen. Ook het feit dat alles veel langzamer gaat, dat er onder water niet tegen ze gepraat kan worden en dat het belangrijk is om rustig in en uit te ademen, is voor deze mensen erg belangrijk. Daarnaast geven ze aan dat ze vaardigheden leren die boven water minder van belang zijn dan onder water, zoals het vertrouwen op je duikmaatje.

Voor mensen met een verstandelijke beperking is het vooral een enorme opsteker voor hun zelfvertrouwen. Op veel gebieden kunnen ze niet mee vergeleken met leeftijdgenoten zonder verstandelijke beperking. Ze zijn er apetrots op dat ze duiken en vertellen dat ook op school en aan vrienden. Hier oogsten ze bewondering mee waardoor ze het gevoel hebben ook mee te tellen. Verder verleggen ze door te duiken ongemerkt hun grenzen, hetgeen ook boven water een positieve invloed op de deelnemer heeft.