Wie zijn wij

De vereniging vindt haar oorsprong in de stichting Red Lobster Divers.

Deze is in 1996 opgericht, in eerste instantie als een reguliere duikvereniging, maar al gauw kwam hier een speciale activiteit bij en wel het geven van snorkel en duik les aan bewoners van de stichting ORO.

Momenteel wordt er aan 30 personen snorkel en duik les gegeven, waarvan er 8 buitenwaterduiken maken en op duikvakantie kunnen. Omdat dit zeer succesvol verloopt, wil de stichting een grotere groep mensen bereiken. Dit kan niet alleen in de avonduren en op vrijwillige basis.

De organisatie bestaat uit 3 onderdelen

  1. De stichting Red Lobster Divers, verantwoordelijk om het duiken en snorkelen met een beperking mogelijk te maken. Vergaart subsidies en donaties. Hiervoor heeft de stichting een ANBI status
  2. De duikschool Red Lobster Dive and Training. Deze heeft als voornaamste taak uitvoeren beleid van de stichting en hierbij behorende opleidingen.
  3. De vereniging Red Lobster Divers, dit is een NOB duikvereniging en hierin zijn de duikers( ook duikers in opleiding ) verenigt. Er is gekozen voor de NOB ivm uitgebreid opleidingspakket en goede voorwaarde zoals een gespecialiseerde verzekering voor duikers.

De vereniging is sinds september 2020 een NOB vereniging en hiermee aangesloten bij de wereld wijd erkende duikorganisatie CMAS

Informatie mbt de NOB, www.onderwatersport.org , Nederlands grootste vertegenwoordiger van duikend Nederland