Vrijwilligersbeleid

De Red Lobster Divers zijn altijd geinteresseerd in nieuwe mensen die  vrijwillig(st)ers willen worden om onze deelnemers goed te kunnen begeleiden.

Omdat we een heel gevarieerd scala aan deelnemers hebben (iedereen kan duiken binnen zijn/ haar mogelijkheden) zoeken we begeleiders met diverse kwaliteiten en interesses.

We kennen 5 niveaus in de begeleiding. Afhankelijk van de ervaring van de nieuwe begeleid(st)er en waar de activiteit plaats vindt, kennen we de volgende mogelijkheden. ( opleiding vrijwilligers)

Als er middelen zijn, is de opleiding gratis

Opleidingen voor vrijwilligers

De Surface Assistant:
Dit is een niet-duikende begeleider. Hij/zij verleent hand en span diensten aan de waterkant. Denk aan begeleiden/ vervoer deelnemers, in elkaar zetten van de duikset en helpen bij aantrekken duikspullen.

Begeleider in het ondiepe zwembad:
Deze helpt bij snorkel- en duikactiviteiten in een bad niet dieper dan +/- 1,6 meter. Deze begeleider hoeft geen ervaren duiker te zijn, mag natuurlijk wel. De begeleider kan staande in het water mensen helpen bij snorkel en perslucht oefeningen. Kan ook zelf mee snorkelen en meedoen met perslucht. Ook leuk voor niet ervaren duikers, je kan je skills blijven oefenen.

Assistant Diver 3:
Assisteert bij snorkel en duik activiteiten in een bad dieper dan 1,6 meter. Deze begeleider is minimaal open water/1* gebrevetteerd.     Omdat de activiteit in het diepe zwembad( 5 meter) plaatsvindt is duikervaring een pre.

Assistant Diver 2:
Assisteert bij buitenwaterduiken als tweede begeleider. Dit is een gebrevetteerde duiker die helpt met het in en uit het water gaan en verder bij het duiken een heel belangrijke taak heeft om de veiligheid te waarborgen. Denk aan oriëntatie onderwater en helpen bij problemen.

Assistant Diver 1*:
Dit is een zeer ervaren duik(st)er(Adv + rescue of hoger) die de leiding heeft bij het duiken met mensen met een beperking. Hij/zij is verantwoordelijk dat de duik ordelijk verloopt, stuurt de Dive Assistent 2 aan en voert de regie van het begin van de duik tot het einde. (Dive Assistent 2 en 1 is een DDI opleiding. Zie www.ddivers.org) *Een Assistant Diver 1 kan natuurlijk alle taken van de 1 t/m 4 ook uitvoeren.